14. ročník festivalu nového divadla Malá inventura

14. ročník festivalu Malá inventura velkolepě odstartuje předávání cen Česká divadelní DNA, které se každé dva roky udělují za mimořádný přínos na poli nového divadla. Slavnostní předávání se odehraje v rámci galavečera v divadle Archa 22. 2. od 20 hod.

Program Malé inventury opět nabídne výběr nejvýraznějších inscenací v oblasti nového divadla, ostřílené matadory divadelního světa i Novou krev na scéně.

Letos na programu naleznete nově i sekci Tažní ptáci.Organizátoři v ní nabídnou další výrazné projekty, které ovšem nejsou zastoupeny žádnou z domovských scén a jistě stojí za pozornost! 

V zahraniční části festivalu se představí francouzská Nová krev s představením Cow Love. Tento pozoruhodný autorský počin variuje na hranici sportovní, pohybové a hudební performance, která rozehrává rozmary lásky s chronickou hloupostí a rozkošemi nedokonalosti v duetu plném gagů a vtipu.

Jako bonus bude uvedeno výjimečné představení Nikoli Križkové /CZ/ a Damiana Ottavia Bigi /IT/  Give Me 10 Seconds, které je výsledkem několikaměsíční rezidence v rámci networku Nová síť. Překvapivá spolupráce -  light design /Petr Prokopič/, režie / Amador Artiga/ a hudba / Michal Reynaud/ - měla světovou premiéru v Městském divadle Varndsdorf. 

Letošní festivalový obývák sdílíme ve Studiu Alta, kde se můžete těšit na výtvarně hravou instalaci kavárenských stolků. Autor projektu CAFÉ THEATROOM, Jiří Vydra, připraví společně s osmi výraznými scénografy / skupinami mobilní kavárnu po celou dobu festivalu.  Zde budou probíhat i veškeré networkingové aktivity.

Akreditační centrum pro hosty bude tradičně ve Veletržním paláci.

Více informací a kompletní program naleznete na www.malainventura.cz.

 

 

 

 

23. února 2016
23. února 2016